DAGING MASAK MERAH

DAGING MERAH

Bhn- bahan

Daging yg direbus dan dipotong
2 labu bwg besar
6 ulas bwg putih
3-4 helai daun limau purut
karot dan bunga kobis dipotong
4 sudu besar sos tiram
1 sudu teh perasa sirap ros
garam, gula, aji ikut kesukaan..


CARANYA
1.Tumis bwg besar, bwg putih bersama daun limau hgg layu. Masukkkan daging.
2.Kacau selama 3 minit, masukkan sos tiram, pewarna. Gaul..
3.Masukkan karot dan bunga kobis serta hirisan cili. Masak smp bhn2 tu mengeluarkan airnya..
4.Tambah garam, gula dan sedikit aji.. blh la angkat lps tu..

Comments

Popular posts from this blog

SAYUR CAMPUR ALA CINA

Resepi Kuih Lapis Melayu Paling Sedap

Udang Masak Lemak Cili Api